Förvaring för alla

Förvaring är någonting som nästan alla är i behov utav i någon utsträckning. Det kan handla om en större garderob till sina kläder, skåp för att få plats med alla kökstillbehör eller kanske hyllor till böcker och annat. För detta finns det en mängd olika möbler att välja mellan, där de flesta redan från början är skapta för ett specifikt syfte. Utöver detta finns det mer allmänna förvaringsmöbler som kan hålla plats åt det mesta, där det bara är du och dina idéer som sätter gränserna.

En förvaringsmöbel som väldigt många rekommenderar är Stringhyllan, som är en riktig svensk klassiker. Hyllan är designad utav Nisse och Kajsa Strinning som skickade in hyllan som ett bidrag när Bonniers Folkbibliotek sökte efter bokhylla som var möjlig att montera om och bygga ut i takt med att boksamlingen växte sig större. Deras bidrag som bestod utav plastöverdragna gavlar i metall med flyttbara hyllplan i trä vann tävlingen och producerades sedan till biblioteket.

Efter detta visade allt fler ett intresse för möbeln, som snabbt blev en populär inredningsdetalj i var och vartannat hem i och med att den kom ut på vanliga marknaden. Dessutom kom hyllan i allt fler färger, samt att den nya modellen String Plex med gavlar av plexiglas kom ut. Det futuristiska materialet var på denna tid väldigt nytt och gav ett intryck av att hyllplanen och dess innehåll svävade på väggen.

Idag finns Stringhyllan att hitta i såväl vanliga hem som på kontor eller i butikslokaler. Du kan hela tiden bygga ut hyllan efter dina behov med hjälp av gavlar och hyllplan som alla finns i flera olika färger och storlekar. Dessutom kan man idag komplettera med lådor, skåp och hurtsar som fästs i hyllan, för att få en mer allsidig förvaringslösning. På så sätt är Stringhyllan en möbel som kan passa in i alla hem, oavsett hur stort ditt förvaringsbehov är eller vad det är du vill kunna förvara.