Löpningens betydelse inom andra sporter

Löpning är en träningsform som många tycker om och just att springa är ett moment som även förekommer inom många andra typer utav träning och sporter. Inom vissa sporter är löpningen ett mer relevant inslag än inom andra. Handboll är en sport där löpningen är en viktig del utav spelet, någonting som inte så många tänker på. Det blir kanske inga längre sträckor på raken, men under en match så har spelarna rivit av ett ental kilometer när de flyttat sig fram och tillbaka på planen. Detta kräver att man som spelare har byggt upp sin kondition för att orka ge allt under de sprinter som blir för att hinna ner till sitt eget mål och försvara, eller för att ta sig upp till motståndarnas mål först utav alla.

Det svenska landslaget har under åren skördat en hel del framgångar inom sporten, såväl på herr- som damsidan. Vid fyra tillfällen har herrarna tagit hem handbolls EM och samtliga utav dessa vinster togs under en period på tio år. Damerna har i sin tur tagit sig till final en gång, men fick där se sig besegrade och tog hem silvret. Detta skedde vid mästerskapet 2010 som spelades i Danmark och Norge. Nästa gång som mästerskapet hålls är 2018 för såväl damerna och herrarna (turneringen anordnas vartannat år) och det hela sker då i Kroatien och Frankrike. Om du vill veta mer om den stora turneringen kan du besöka Handbolls-em.se där all info finns tillgänglig.

Förutom landslaget så finns det även runtom i landet en hel del klubblag som möter varandra i olika ligor. Den svenska högstaligan går under namnet Handbollsligan och här deltar de 14 bästa klubblagen och möter varandra under säsonger som pågår från höst till vår. Klubbarna som deltar här är ifrån såväl norra som södra Sverige och förutom att försöka ta en hög placering i tabellen för att få spela slutspel, gäller det att inte hamna sist utav alla lag. Då åker man nämligen ur ligan och ersätts utav det alg som vinner Handbollsallsvenskan.