Redo att springa?

Att springa som träningsform är roligt och något som många använder sig av. Dock har det blivit mer och mer vanligt att man nu väljer att ställa upp i motionslopp eller löptävlingar, både för att det är bra träning, men också för att kanske slå sina egna personliga rekord eller klara av ett mål man haft med sin träning.

Sverige har en hel del lopp att erbjuda sina medborgare som gillar att springa. Det lopp som man troligtvis hört mest om är Vår ruset, Göteborgsvarvet och Tjejmilen som ligger topp tre bland Sveriges lopp med flest anmälda. Stockholm Maraton är dock det löparlopp som anses vara störst, både när man räknar antalet elitlöpare som anmäler sig, men även när man räknar alla löpare totalt.

Tittar man bredare än så och börjar kika på det lopp som ligger på allra första plats över stora lopp i världen (beräknat på antalet löpare), så hittar man JPMorgan Corporate Challenge: Frankfurt som ligger i Tyskland. Detta lopp har mätts till att vara 3.5 mil långt och det är inte ovanligt att runt 65.000 personer väljer att anmäla sig.

Är du intresserad av att börja springa stora lopp kan det vara en bra idé att börja med ett lopp på cirka 10 kilometer, innan du väljer ett halvmaraton och ett halvmaraton innan du går vidare till att springa ett helt sådant.